понеділок, 22 жовтня 2018 р.


Посвята в козачата
                                                           “Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців!...”
                                                                                                  О. Довженко

Запорізька Січ — це наша історія, біографія наших прадідів. Вона стала не лише виявом державності українського народу, ай джерелом лицарського духу, воїнської звитяги, палкої любові до рідної землі.
Запорізькі козаки на чолі з Богданом Хмельницьким звільнили Україну від поляків і монголо-татар, утворивши Українську державу. Будучи розтерзаною і безсилою потрапляє під вплив Московської держави.
Тарас Шевченко вчив “Борітеся -поборити”. І побороли, насилу діждавшись незалежності Української держави. Та у сьогоднішній час знову змушені захищати свою Батьківщину.
У Семенівській ЗОШ І-ІІІ ст. уже стало доброю традицією, напередодні Дня захисника Вітчизни посвячувати учнів 4 класу в козачата.
Учні завзято співали козацьких пісень, розповідали про відомих гетьманів козацької держави, присягали на вірність рідній Батьківщині. На згадку про це свято учні 4 класів отримали посвідчення джури.
Віримо, що кожний з них стане борцем за нашу державу, щасливу і суверенну Україну. Тож пам'ятаймо слова Володимира Сосюри про те, що “не можна любити народів других, якщо не любиш Вкраїни!”
Будуймо нове життя, творімо нову державу і пам'ятаймо про героїчне минуле нашого народу!

                                                           Керівник гуртка “Сокіл” (Джура) Антонів З. Р.





Немає коментарів:

Дописати коментар