пʼятниця, 27 жовтня 2017 р.

Посвята в козачата
     З давніх – давен людям відомо, що дерево життя – це гілочка на якій ростуть три листочки. Перший листочок – це символ минулого часу, другий – сучасного, а третій – майбутнього. Зображення дерева життя зустрічається на каменях далеких часів і свідчить, що люди ще в сиву давнину знали про нерозривний взаємозвязок минулого, сучасного і майбутнього.
   В історичному минулому українського народу була неповторна і легендарна Запорізька Січ. Козацтво – найлегендарніше минуле українського народу, його святиня.
    У Семенівській ЗОШ І – ІІІ ст. проведено виховний захід «Посвята в козачата» учнів 4 класу. Свято розпочалося із згадки про події, які відбулися 99 років тому – на Західноукраїнських землях держави ЗУНР, яка мала свого президента, свій синьо-жовтий прапор, герб – золотого лева на синьому тлі та столицю.
   Учні завзято співали козацьких пісень, розповідали про відомих гетьманів козацької держави, присягали на вірність рідній Батьківщині. На згадку про це свято учні 4 класів отримали посвідчення джури.
   О. Довженко сказав: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.» прищеплювати любов до минулого своєї держави, потрібно ще з дитячих літ.




Керівник гуртка «Сокіл» (Джура)                                               Антонів З. Р.





Немає коментарів:

Дописати коментар