пʼятниця, 24 листопада 2017 р.

Мова - багатство моє!

Мова - багатство моє!
 У Семенівській ЗОШ І — ІІІ ст. відбулося свято мови “Я слова рідного нікому не віддам!”, яке підготувала вчитель української мови та літератури Хом'як О. Й. З учнями 5-го та 11-го класів.
Найбільшим винаходом людства було письмо. Школярі розповідали про етапи його розвитку у різних народів, українців зокрема, які користуються слов'янським письмом, побудованим на основі кирилиці.
Перші старі літописи (“Повість временних літ” монаха Нестора), найцінніші пам'ятки літератури (“Слово о полку Ігоревім”, “Остромирове Євангеліє”) збереглися лише в копіях або переробках.
На святі учні згадали і про Тараса Шевченка — основоположники української літературної мови, і про Івана Котляревського — її зачинателя.
Мова — це показник культури людини. На жаль, сьогодні є небагато людей, які досконало володіють рідною мовою. Про це сказано в усмішках Павла Глазового, які прозвучали на вступі.


Сила слова безмежна. На завершення свято 5-класники емоційно і піднесено продекламували вірші, в яких висловили своє захоплення красою і багатством рідної мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар