пʼятниця, 8 грудня 2017 р.

Якщо немає обов'язків - відсутні й права



Якщо немає обов'язків - відсутні й права

         Нині в Україні відбувається становлення громадянського суспільства, державної правової системи. Формуються нові державні структури, сучасні механізми здійснення державної влади, зростає роль конституційної законності.
         Демократизація суспільних відносин сприяє активності особи як суб'єкта цих відносин і вимагає високого розуміння цих процесів. Це зумовлює необхідність отримання учнями знань про державно-правові явища, які є одним із провідних засобів впорядкування суспільних відносин і без яких сьогодні не може обійтися жодна людина.
         Щоб пригадати права дітям у Семенівській ЗОШ І ІІІ ст. відбулася  ділова гра “Якщо немає обов'язків відсутні й права”. У цій грі брали участь дві команди, учні 9 і 10 класу. Учасники розгадували кросворди, давали оцінку правам поведінки у місцях громадського значення. Пробували себе у ролі справжніх юристів та адвокатів, визначали яке порушується право у запропонованих ситуаціях. Цікавим виявився конкурс капітані, які мали назвати, відповідно до картини юридичний заклад України.
         Пам'ятаймо, що усі люди на землі мають свої права. Незнання права не звільняє нас від відповідальності.
                  
                                           Вчитель правознавства Бучковська Т. В.



Немає коментарів:

Дописати коментар